Bekijk hier onze activiteiten

Klussen

In de Maalderij zijn er een aparte ruimtes ,voor degene die dit zouden willen, gecreëerd om kleine klussen uit te voeren. Er is een werkruimte waar kleine projectjes uitgevoerd kunnen worden zoals knippen/plakken/knutselen. Daarnaast is er een grotere werkruimte ingericht waar de cliënten kunnen timmeren, schuren en schilderen. Je moet hierbij denken aan het op knappen van oude meubeltjes of het in elkaar zetten van een vogelhuisje. Uiteraard wordt dit gedaan onder professionele begeleiding.

Tuinieren / buiten

Bij de Maalderij is er een groentetuin gemaakt welke door de cliënten zelf bijgehouden wordt. Deze groentetuin is op hoogte gebracht zodat de cliënten dan wel zitten of staand deze kunnen verzorgen. De oogst zal indien mogelijk verwerkt worden in de maaltijden welke geserveerd worden. Ook is er de mogelijkheid om in de afgesloten tuin heerlijk op het terras te genieten van de landelijke omgeving en te aanschouwen hoe alles bloeit en groeit.
Tevens bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding de dieren aan de overzijde van de Maalderij te gaan voeren. Het gaat hier om kleinvee zoals herten, kangoeroes (Walibi), kippen en ezels. 

Koken

In de Maalderij is er een aparte keuken waar de cliënten indien men dit wenst mee kan helpen om de warmte maaltijd voor te bereiden. Er wordt een afwisselende maaltijd aangeboden waarbij uiteraard de wensen (dieet, zoutloos, vegetarisch etc etc ) van cliënten in meegenomen worden. De regie voor de maaltijden ligt uiteraard bij de begeleiding van de Maalderij.

 

Spellen / lezen en audio

In de Maalderij is er heel veel aandacht voor de cliënten om naar hun mogelijkheden en interesse een goede dag invulling te geven. Dit kan door gezamenlijk spelletjes te doen. Indien gewenst zal cliënt ondersteund worden door een vrijwilliger om zoveel mogelijk betrokken te worden bij de uitvoering van het spelletje. Tevens bestaat de mogelijkheid om te lezen (tijdschriften, krant, boeken) dan wel gebruik te maken van de TV/audio.

Rusten

Naast het verzorgen van een op maat in te vullen dagindeling/dagbesteding is er ook gedacht aan een rustmoment. Dit zal plaats vinden na het nuttigen van de warme maaltijd. Immers na gedane arbeid is het goed om te rusten. Voor de cliënten, die daar behoefte aan hebben, staan er voldoende relaxstoelen klaar zodat men onder begeleiding van een zacht rustig muziekje de ogen even kan sluiten.